Del sondazhi/ Nëse zgjedhjet do të zhvillohen sot. Kryeministër zgjidhet...

Nëse do të shkohej në kutitë e votimit sot, shqiptarët do t’i jepnin Partisë Socialiste një mandat të tretë. 

Në sondazhin italian të “Piepolit” rezulton se 47-51% e shqiptarëve kanë deklaruar se do të votonin PS-në. Ndërkohë që Partia Demokratike do të merrte 33-37% të votave. 

Megjithatë, në krahasim me rezultatin e 2017, PD dhe PS kanë rritje, ndërsa LSI ka një rënie drastike të elektoratit të saj. Partia e Metës dhe Monikës sot do të merrte vetëm 4-8% të votave të shqiptarëve.