Gati të formohet Qeveria e Re/ PS-LSI-PD, ja si ndahen mandatet, historike...

Nëse zgjedhjet e 25 prillit do të mbaheshin të dielën e ardhshme, atëherë Partia Socialiste do të formonte e vetme qeverinë e re.

Sondazhi i katërt kombëtar i Euronews Albania parashikon se 50.1% e votave do të shkojnë për PS dhe vetëm 40.5% për PD. Kurse LSI-ja është në rënie të vazhdueshme. 

Rezultatet e sondazhit: 
》PS – 50.1% të votave [73-76 deputet] 
》PD – 40.5% të votave [57-60 deputet] 
》LSI – 6% të votave [5-7 deputet]