Në gjykatë përball Edi Ramës, Ilir Meta bën lëvizjen e papritur. Deklaron se...

Përballja në gjykatë e Kryeministrit, Edi Rama dhe Ilir Metë do të ndodhë më 18 maj në orën 10:00. 

Ata do të përballen lidhur me çështjen e mosmarrëveshjes dhe kompetencat për dekretimin e ministrave dhe jo me faktin e lëvizjes së PS-së për shkarkimin e Metës nga posti i Presidentit. 

Meta së fundmi ka deklaruar se do të qëndrojë tek zyra e Presidentit deri në fund të mandatit dhe më pas do të marrë drejtimin e LSI-së.