Numërohen 1.2 milion vota/ Drejt fundit: Dalin rezultatet, ja si ndahen mandatet...

Në të gjithë vendin janë numëruar 4.024 kuti votimi nga 5199 në total, ose më shumë se 1.2 milion fletë votimi.

》PS 575.548 vota ose 48.72 % 
》PD 464.848 ose 39.33%
》LSI 80.839 vota ose 6.86%. 
》Ndërkohë, 26.447 vota ka marrë PSD

Në rang kombëtar, PS ka rikuperuar mandatet duke shkuar në 75 deputetë, pasohet nga PD me 57, LSI 5 dhe PSD 3 mandate.