Analizë/ PS mori 104 mijë vota më tepër se çi duheshin për të prodhuar 74 mandate

Në zgjedhjet e 25 prillit, PS mori e vetme 768.250 vota duke prodhuar kështu 74 mandate e duke rimarrë kështu besimin e vetme për të qeverisur.

Partia Socialiste jo vetem doli e para ne mandate dhe në votë popullore me distance nga PD – LSI bashkë, por doli dhe shumë me lart me vota se sa i duheshin për të marrë 74 mandate. 

Pra ka teprice te madhe votash, plot 104 mijë të tilla.