Pas Tiranë - Durrës/ Hekurudha moderne lidh Shqipërinë me vendin e BE-së...

Krijimi i një linje të re hekurudhore me një gjatësi totale prej rreth 130 km është në proces dhe do të lidhë Greqinë me Shqipërinë.

Projekti është pjesë e planit të përbashkët strategjik investimi për lidhjen e Greqisë dhe Shqipërisë përmes linjës hekurudhore nga Krystallopigi (Follorina) në Pogradec me një gjatësi totale prej rreth 130 km. 

Rama ka premtuar të ardhme europiane pas pas aksit Tiranë - Durrës do të fillojë puna edhe për hekurudhën që lidh Shqipërinë me Greqinë.